Terugblik op de kerkdiensten: Op 1 september luisterden we naar dominee G. Zomer uit Burgh-Haamstede. Zij las uit de Exodus 3:1-14 en Openbaringen 21: 1-6. De preek begon met het luisteren naar het lied (opwekking 770) gezongen door Kinga Bán; “Ik zal er zijn”, over de naam van God, wie is God? Kinga Bán is op 37 jarige leeftijd overleden aan het begin van het jaar. Ervaren wij God ook als steun? Wie is God voor ons? Mozes moet tegen het volk zeggen dat “Ik zal er zijn” heeft me gestuurd. Nou daar hebben ze al heel lang niets van gemerkt. Hoe vaak denken we dat zelf niet? God is een ‘ik’, we denken hierbij vaak aan Jezus. Jezus verbind het ‘zijn’ met begrippen als: weg, liefde, licht, brood, wijn. Hoe bijzonder is het dat we allemaal een eigen invulling hebben van God en het is allemaal goed! God is present op verschillende momenten en levenssituaties. Hoe uniek is zo’n God die Zijn naam door uzelf in te laten kleuren, dat Hij dat aan ons toevertrouwt!
Afgelopen zondag vierden we het Heilig avondmaal met dominee C. Bijman uit Arnemuiden. Hij las uit 1 Koningen 19:1-8, het verhaal van Elia in de woestijn. Elia is (levens)moe, hij kan en wil niet meer verder. Hij ligt onder een bremstruik in de woestijn. Hij wordt wakker gemaakt door een engel: eet wat, drink wat. Hierna nog een keer en toen wist Elia, mijn opdracht is nog niet vervuld. Nadat hij voor de tweede keer gegeten had, liep hij 40 dagen en 40 nachten door naar de Horeb, de berg Gods. Zo is het ook bij ons, wij moeten ook eten en drinken om onze opdrachten te vervullen. Ook daarom vieren we het Heilig avondmaal met brood en wijn, zoals elk (echt) mens voedsel nodig heeft om verder te kunnen. God haalt ons niet weg uit de woestijn, maar geeft ons kracht om er door te komen, God haalt niet het kruis van onze schouders, maar geeft ons kracht om het te dragen!

Meeleven: Er is recent weer van alles gebeurd in onze (kerkelijke) gemeente en families. God, U weet ervan, wees bij diegenen die Uw nabijheid ‘extra’ nodig hebben!

Zaterdag 21 september
- 13.00 uur: start puzzelrit op de fiets, zie ‘ten slotte’.

Catechisatie: Alle jongeren hebben een brief in de bus gehad over de catechisatie. Vul het strookje in en doe het in de brievenbus van ’t Kerkerf. We hopen dat er veel jongeren zich opgeven en hun doop, waarbij hun ouders hebben beloofd hun kind met God op te voeden, beantwoorden! Je bent sowieso welkom op 30 september om 19:00 uur in ’t Kerkerf.

Groeigroep: Wil je wat meer weten over God, het geloof, de kerk en misschien heb je nog andere vragen: geef je op voor de groeigroep. Dat kan ook als je al belijdenis hebt gedaan! De eerste avond is gepland op 9 oktober om 19:30 uur. Geef je op bij Edwin: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0111-641219. Na deze groeigroep is er een mogelijkheid om belijdenis te doen van je geloof, bespreek het tijdens deze bijeenkomsten. Welkom!

Vooruitblik: Komende zondag komt, nu vanuit Nieuw-Lekkerland, dominee van Beek weer langs. Dat is al een poosje geleden, komt allen luisteren naar het evangelie, de goede boodschap! De week daarna willen we het winterwerk openen met een doopdienst, hoe mooi zal dat worden! De namen van Abe en Lars worden in Gods hand geschreven. Deze dienst zal worden geleid door onze eigen voorganger.

Ten slotte: Op zaterdag 21 september, voor de startzondag voor het winterwerk, is er een gezellige middag en avond georganiseerd. Als het goed is hebben alle gemeenteleden hiervoor een uitnodiging gekregen. Vul die in en lever hem in met gepast geld bij Melanie aan de Ring 3. Mocht u het papier kwijt zijn, u kunt het ook nog vinden op de website. Hopelijk tot dan!