Terugblik op de kerkdiensten: We zien terug op een prachtige dienst onder een open hemel. Meer dan honderd kerkgangers waren bijeengekomen op de boerderij van Aart-Jan en Mirjam Bil aan de Zandweg. Heel bijzonder dat zowel het jongste gemeentelid, Abe Hartman (04-06-2019), als onze oudste broeder Jan van Damme (06-04-1922) in ons midden waren. Ds. Sinke leidde de dienst, David en Hannah verzorgden de schriftlezing. We leerden van Jezus zelf hoe we met elkaar om mogen gaan in dit leven. Samuël en Sofie hielpen bij het collecteren. De gastheer bespeelde zijn orgel en vader en zoon Dicou verzorgden het geluid. Maar liefst zeven gemeenteleden zijn in de weer geweest met het bakken van lekkernijen. Iedereen die voor, tijdens of na de dienst een taak had: heel hartelijk dank! Onze grootste dank is voor God onze Schepper die ons deze samenkomst gaf!
Een week later was het een stuk rustiger in de kerk. We beleefden een goede dienst met ds. Slingerland. Hij preekte vanuit Numeri 11. Voor degenen die er waren volgt hier de samenvatting in vier woorden: Bijbel, Jezus, Kerk en Koninkrijk….
Afgelopen zondag mochten we een mooie dienst vieren met Wiekenpastor Verbruggen. Hij begon met de vraag: “Wie is de beste meester?” We kwamen uit bij Jezus, Hij is de beste Meester en elke zondag zijn de kerkbanken eigenlijk schoolbanken. We blijven ons leven lang leren, als het goed is. En wat missen we veel wanneer we dit niet (meer) doen… Vanuit Kolossenzen 3 kregen we te horen dat we vernieuwd moeten worden naar het beeld van de Schepper. Huiswerk genoeg dus!

Geboren! Grote vreugde en dankbaarheid in de pastorie te Oosterland! Op maandag 8 juli werd bij onze predikant en zijn vrouw een gezonde dochter geboren: Féline Grietje Engelina. We feliciteren ds. Edwin en Elselien Groot Karsijn-Treure (Kerkstraat 29, 4307 AP Oosterland) van harte met dit prachtige geschenk van God! We hopen dat Féline vrolijk op mag groeien en dat ze haar Schepper mag leren kennen!

Jubilea: Maar liefst vier bijzondere huwelijksjubilea mochten worden herdacht begin juli; één zilveren, twee gouden en één smaragden huwelijk. Daar mogen we God dankbaar voor zijn! Alle goeds en Zijn liefdevolle nabijheid toegewenst voor de toekomst!

Meeleven: Sylvia Bevelander-de Waaij (Florisweg 6, 4321 TP) onderging de operatie waar ze zo lang op heeft moeten wachten. We zijn blij met haar dat deze operatie geslaagd is. We wensen haar en haar gezin veel geduld en goede moed voor de toekomst!
Wat moeilijk om te moeten ervaren dat je niet alles kunt wat je graag zou willen. Kees den Boer (Hoeveweg 13, 4303 AG Zierikzee) en zijn gezin wensen we veel kracht van Boven toe in deze moeilijke tijd!
Ria Berrevoets-Moerkerke (Vroonstraat 1, 4321 AE) verbleef opnieuw een week in het ziekenhuis. We wensen haar en allen om haar heen alles toe wat nodig is, bovenal Gods liefdevolle nabijheid.
Xandra Francke-Ackema (Vloedstraat 1, 4321 AN) moest met man en dochter eerder van vakantie terug-keren dan de bedoeling was. Ze verbleef enkele dagen in het Goese ziekenhuis. Hopelijk mag ze nu snel opknappen!
Enkele namen….wellicht kent u nog meer gemeenteleden en dorpsgenoten die onze aandacht nodig hebben.
Bid voor hen en laat hen merken dat u aan hen denkt, juist in deze vakantieperiode!

Verdriet: Bij het gouden bruidspaar Jan en Tiny Stouten-van der Goot (Kerkweg 19, 4321 AB) kwam verdriet. Twee dagen voor de gedenkdag werd moeder Elizabeth Stouten-van Burg door de Here weggenomen, op de hoge leeftijd van bijna 101 jaar. Afgelopen maandag werd haar lichaam gezaaid in Gods akker te Kerkwerve na een rouwdienst in de Pniëlkerk waarvan ze het oudste gemeentelid was. We wensen de bedroefde familie troost en kracht van Boven toe!

Vakantie predikant: Ds. H.G.W. Groot Karsijn heeft vakantie van maandag 29 juli tot en met maandag 19 augustus. Mocht u, om wat voor reden ook, een predikant nodig hebben dan kunt u contact opnemen met de voorzitter (de heer S.L. van der Wekken, tel. 06-51569373) of scriba (mevrouw M.J. Huisman, tel. 0111-417704) van de kerkenraad.

Vakantiebijbelschool: Kinderen van 4 – 12 jaar kunnen in de week van 29 juli naar de vakantiebijbelschool, georganiseerd door leden van de Pniëlkerk. Het thema is dit jaar: “Welkom thuis”. Er wordt naar Bijbelverhalen geluisterd, er is een fietspuzzeltocht, er wordt geknutseld en gespeeld. Op vrijdag 2 augustus is de slotavond om 19 uur in de Pniëlkerk. Verdere informatie kunt u krijgen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-45051422). We hopen dat de kinderen zullen genieten van deze week!

Eilandelijk: We feliciteren de Hervormde gemeente van Serooskerke met de nieuwe voorganger ds. S. A. Doolaard. Welkom op ons schone eiland! Een mooie tijd met elkaar toegewenst onder de zegen van God.

Sparen: Blijft u meesparen: brillen, cartridges, alle soorten (hele) kaarten, postzegels (ruim afscheuren), mobieltjes, reclamepennen, plastic doppen (geen bierdoppen!) en DE-punten. Ook in de afgelopen weken kwam er veel binnen, waarvoor veel dank!! U kunt alles inleveren bij de kosters, kerkenraadsleden of bij onderstaande in Brouw, òf uw spullen meebrengen naar de kerk.

Vooruitblik: De voorgangers in de komende weken zijn bekend. De kerkenraad heeft de diensten belegd, de koster zal de deuren openen, organisten komen spelen, de kinderen mogen tijdens de preek naar de kinder(neven)dienst en nu de kleine Abe is geboren wordt er wekelijks kinderoppas gehouden.
Laten we toch beseffen hoe bevoorrecht we zijn dat we elke week in vrijheid op kunnen gaan naar Gods Huis om zo onze dankbaarheid te kunnen tonen voor al het goede dat ons door God wordt geschonken. Maar ook kunnen we er terecht met ons verdriet en onze zorgen.
Wat houdt ons tegen? Welkom allemaal!!

Tenslotte: Opnieuw enkele woorden van Corrie ten Boom:

Als ik kijk naar de wereld,
vrees ik voor morgen.
Als ik kijk naar mezelf,
maak ik mij zorgen.
Als ik kijk naar Jezus,