Terugblik op de kerkdiensten: Op Bevrijdingsdag preekte de Wiekenpastor over een bekend gedeelte uit Johannes 21. De discipelen gingen voor het eerst na Pasen vissen maar vingen niets. Pas toen ze op Jezus’ Woord de netten aan de andere zijde uitwierpen werd er een record aantal vissen gevangen. Als het bij ons tegenzit moeten we het misschien over een andere boeg gooien. Laten we daarbij altijd Jezus in het oog houden, Hij ziet ons en weet wat we nodig hebben.

We zien terug op een mooie dienst waarin het huwelijk van Martijn en Daniëlle van Klinken-van der Linden werd bevestigd en ingezegend. Ds. Groot Karsijn preekte over de liefde vanuit 1 Korinthiërs 13. Er werd een duidelijk appèl gedaan om toch niet zonder Gods liefde door het leven te gaan. Onder een stralend zonnetje mocht het gezegende jonge paar de kerk verlaten. We wensen hen nogmaals een prachtig huwelijk toe!

Afgelopen zondag mocht ds. Smink bij ons voorgaan. Hij sprak over de tekst “Heilige Vader, bewaar hen door Uw Naam….”, een stukje uit het Hogepriesterlijk gebed (Johannes 17). Een goede dienst! Mooi om te zien hoe tien kinderen met ouderling Steef mee huppelden naar de kinderdienst! Om heel dankbaar voor te zijn!

Paaskaars: De nieuwe Paaskaars is op het Feest van de Opstanding ontstoken door onze jongste kerk-gangster Grace Hartman. Prachtig dat zo het Licht van Christus elke zondag, de Dag van de Opstanding, mag branden!

Geranium- en boekenmarkt: Het was opnieuw gezellig in en om het Kerkerf. De verkoop van plantjes en boeken heeft € 340,-- opgeleverd. Dank aan onze activiteitencommissie voor het organiseren van het geheel!

Meeleven: Na tien spannende dagen mocht Ria Berrevoets-Moerkerke (Vroonstraat 1, 4321 AE) thuiskomen vanuit het ziekenhuis. Helaas moest ze vorige week vrijdag opnieuw met spoed worden opgenomen. Met haar zijn we dankbaar dat God haar leven heeft gespaard. We wensen haar sterkte toe bij de revalidatie en daarbij denken we ook aan haar man Kees en de kinderen.

Onze trouwe diaken Inca van der Sluis-Meerdink (Provincialeweg 1, 4321 SM) kwam vorige week onverwacht in het ziekenhuis terecht. Wat een schrik! Inmiddels is ze na een operatie weer thuis en doet het even rustig aan. We wensen haar, met Gerrit en kinderen, alles toe wat nodig is.

Al maandenlang is Sylvia Bevelander-de Waaij (Florisweg 6, 4321 TP) door ziekte aan huis gebonden. Ze wacht op een operatie. We denken aan haar en aan Bram en de kinderen en wensen hen goede moed voor de toekomst!

We willen de naam noemen van Xandra Francke-Ackema (Vloedstraat 1, 4321 AN) die we ook missen in de diensten. We hopen dat er elke dag wat meer Licht schijnt in haar leven. We denken daarbij natuurlijk ook aan Jan en de kinderen.

Laat er een muur van gebed om onze zieken heen zijn en laat merken dat u aan hen denkt! Een kaart is zo geschreven en kan zo goed doen…. Onlangs las ik de volgende spreuk: ‘Om te weten of de liefde tot God bloeit in een kerk, moet men vragen hoe de zieken, de eenzamen en de bejaarden behandeld worden….’

Voorgegaan: Op donderdag 9 mei werd uit dit aardse leven weggenomen, onze broeder in het geloof Maljart Broekhuizen, in de leeftijd van 61 jaar. De laatste jaren waren er regelmatig zorgen om zijn gezondheid, de laatste twee maanden heeft hij veel moeten lijden. Afgelopen dinsdag was er een herdenkingsdienst in de dorpskerk waarin onze predikant, ds. Groot Karsijn, de Bijbel heeft geopend bij Psalm 23 – ‘De Here is mijn herder…’ Daarna werd het lichaam van Maljart gezaaid in Gods akker te Kerkwerve, wachtend op de Jongste Dag. We denken aan zijn vrouw Lenie, de kinderen en kleinkinderen en aan zijn hoogbejaarde vader in Nieuw Sandenburgh te Veere die nu zijn enige kind voor zag gaan….. Leven we mee met deze familie? We wensen hen troost en kracht van Boven toe!

Examens: Er is en wordt druk geblokt vanwege de examens. Nog even volhouden en dan is het wachten op de uitslag. Willen de geslaagden (of hun ouders) dit laten weten aan onze scriba Marja Huisman? Tel. 0643188043, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Er wordt graag met jullie meegeleefd door de kerkelijke gemeente!

Verjaardag: Op 22 mei D.V. hoopt onze pastor, ds. H.G.W. Groot Karsijn, de mooie leeftijd van 30 jaar te bereiken. We wensen hem alvast een fijne verjaardag toe en een gezegend nieuw levensjaar, samen met zijn vrouw! En samen wensen we hen een goede voorbereidingstijd nu ze eind volgende maand vader en moeder hopen te worden. Zullen we voor onze enthousiaste en gewaardeerde herder een kaartje op de bus doen? Hier is het adres: Ds. H.G.W. Groot Karsijn, Kerkstraat 29, 4307 AP Oosterland.

Nieuw leven verwacht: Ook in de gemeente is er in enkele gezinnen nieuw leven op komst en daar mogen we dankbaar voor zijn! We vragen de Schepper of hij alles goed wil maken, voor, tijdens en na de geboorte!

Wandeling: Als het weer het toelaat kan er na de dienst van komende zondag, 19 mei, een wandeling worden gemaakt, een initiatief van de Vrouwenkring ‘Bij-één”. Het tochtje zal ongeveer drie kwartier in beslag nemen, daarna is er iets te drinken.

Agenda:

17-05 (19.00–20.30): Slotavond Kerkuiltjes

19-05: (11.15): Wandeling na de dienst (onder voorbehoud)

Jaarrekeningen: De jaarrekeningen van zowel kerkbeheer als diaconie over 2018 zijn gereed. De jaarrekening van kerkbeheer ligt tot en met 24 mei a.s. ter inzage bij ouderling-kerkrentmeester J. Bolle. Wilt u deze inzien dan kunt u telefonisch een afspraak maken: 720618. De jaarrekening van de diaconie ligt tot dezelfde tijd ter inzage bij diaken L.K. Berrevoets-van Loo, tel. 417191. Maak er gebruik van!

Eilandelijk meeleven: We zijn blij voor en dankbaar met de Hervormde gemeente te Serooskerke nu zij aan het begin van de zomer een nieuwe herder en leraar mogen verwelkomen in de persoon van ds. S.A. Doolaard. Een goede tijd met elkaar toegewenst, onder Gods zegen!

Sparen: Blijft u meesparen: brillen, cartridges, alle soorten (hele) kaarten, postzegels (ruim afscheuren), mobieltjes, reclamepennen, plastic doppen (geen bierdoppen!) en DE-punten. U kunt alles inleveren bij de kosters, kerkenraadsleden of bij onderstaande in Brouw, òf uw spullen meebrengen naar de kerk.

Vooruitblik: Vier diensten zijn hierboven aangekondigd, weet u van harte welkom om het Woord van God te horen, elkaar te ontmoeten en bemoedigd te worden op onze reis door het leven.

Tenslotte: Met elkaar zijn we, als pelgrims, op weg naar Gods heerlijke toekomst. Wim Plomp dichtte:

“Laat mijn liefde in U blijven,

aangeblazen door uw Geest,

door de wereld heengedragen

naar het hemels Bruiloftsfeest.”

Een vriendelijke groet!

Mede namens uw kerkenraad en predikant,

Henk Kesteloo