Terugblik op de kerkdiensten: Op 14 april luisterden we naar dominee de Rooij die las uit Exodus 12: 1-13 en Lucas 22: 7-20 en bereide ons voor op het avondmaal van Goede vrijdag. Jezus zegt ik heb er hevig naar verlangd dit Pesach maal met jullie te eten. Dit is het nieuwe verbond, dat door mij bloed gesloten wordt. We zitten in de kerk omdat Jezus naar ons verlangd. Jezus zoekt ons, Hij wil met ons een band een verbond. Dat gaat door de hele bijbel zo. Jezus wil met hun het ongedesemde brood te eten, zodat ze opnieuw kunnen beginnen. We vieren het avondmaal tot Zijn gedachtenis. Bereid je op het avondmaal voor, door aan Hem te denken.

Op Goede vrijdag vierden we het avondmaal met onze eigen voorganger. Hij las uit: Mattheus 27: 27-56. Hij heeft zijn vertrouwen op de Here God gesteld. Helpt dat? Komt er nog wat van terecht van Gods plannen nu Jezus aan het kruis hangt? Wat is er goed aan deze vrijdag? De Here God is overal in onze wereld aanwezig, zo dun als een potloodstreepje. We worden gedragen door de dood heen.

Na het paasontbijt met de kinderen hadden we weer onze eigen dominee en hij vertelde dat Jezus was opgestaan, door Johannes 20: 1-18 uit te leggen. Maria Magdalena gaat als het nog donker is naar het graf, de steen is weggerold en het lichaam is weg. Johannes ziet de doeken liggen, maar gaat het graf niet in. Petrus rent naar binnen. Daarna ging ook Johannes naar binnen, hij zag en geloofde. Maria vraagt aan de tuinman of hij weet waar Jezus is. Pas als Jezus haar bij haar naam noemt herkend ze hem: Rabboeni, mijn meester. Maria gaat naar de discipelen: de Heer is waarlijk opgestaan!

Afgelopen zondag, beloken Pasen, stond dominee Sinke op de preekstoel en hij preekte naar aanleiding van Genesis 5: 21-24 en Lucas 24: 25-35. Wat hebben deze lezingen met elkaar te maken? Henoch wandelde met God en Jezus wandelde met de Emmaüsgangers. Wandelen is rust, intimiteit, praten, een relatie hebben (met God). De Emmaüsgangers zagen niet dat het Jezus was, dat hebben we zelf ook wel eens, dat Jezus met je mee loopt, terwijl je het niet ziet! Loop zelf ook eens stukje mee met je vrienden, met je kinderen, ook al ga je de verkeerde kant op, het inzicht volgt. Pasen is ook voor ons elk jaar weer een bijzondere gebeurtenis.

Meeleven: Er zijn altijd zorgen in de (kerkelijke) gemeente. Neem deze mensen mee in uw gebed. We zijn ook dankbaar voor hen die weer beter mogen worden.

Activiteitenagenda:

Zaterdag 11 mei

- 09.00 – 11.30 uur: Geraniummarkt in ’t Kerkerf (zie bericht hieronder)

Woensdag 15 mei

- 19.30 – 21.30 uur: Ring overleg Schouwen-Duiveland en Tholen

Donderdag 16 mei

- 19.30 uur: Gemeenteavond

Vrijdag 17 mei

- 19.00 – 20.30 uur: Kerkuiltjes

Geraniumactie: Nieuws van de Activiteiten Commissie

Op zaterdag 11 mei van 9.00 tot 11.30 organiseert de AC een Geranium- en boekenmarkt in ’t Kerkerf aan de Ring, te Kerkwerve. In en rond het dorp zijn de bestelbrieven inmiddels bezorgd. Bestellingen kunt u doorgeven tot en met dinsdag 30 april. U kunt de bestelbriefjes inleveren bij Mieke Vader, Rengerskerkestraat 12. Of u kunt uw bestelling per mail doorgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vergeet u niet erbij te zetten of u uw bestelling komt ophalen of wilt laten bezorgen!

Verder bent u deze ochtend van harte welkom om te komen snuffelen bij de boeken, voor een kopje koffie of misschien voor wat (moestuin)plantjes van eigen kweek voor in uw eigen tuin.

We zien u graag op zaterdag 11 mei!

Hartelijke groet namens de Activiteiten Commissie.

Sparen: Blijft u meesparen: brillen, cartridges, alle soorten (hele) kaarten, postzegels (ruim afscheuren), mobieltjes, reclamepennen en actiepunten (DE). U kunt alles inleveren bij de kosters of kerkenraadsleden of bij ondergetekende. Veel dank!

Vooruitblik: De komende weken weer bekende mensen op de preekstoel. Na de dienst met Jaap Verbruggen, is er de mogelijkheid om na te praten in ’t Kerkerf onder het genot van een kopje koffie of thee. De collecte op 5 mei is voor Syrië: Op 5 mei vieren we in grote dankbaarheid onze vrijheid. Het is bijzonder waardevol om dat uitbundig te kunnen doen, want vrijheid is niet vanzelfsprekend. Zo lijden in Syrië miljoenen mensen onder de burgeroorlog die al meer dan zeven jaar duurt.

Dominee Smink zal waarschijnlijk weer een papieren orde van dienst verzorgen. Komt allen want de Here zoekt u en u ontvangt de goede boodschap.

Ten slotte: Op 16 mei is onze jaarlijkse gemeenteavond waarin de verschillende ambten vertellen wat ze het afgelopen jaar gedaan hebben, voor zover dat mogelijk is. Na de pauze gaat het over het Heilig avondmaal en het kiezen van ambtsdragers. Als het goed is hebt u hiervoor een uitnodiging gekregen, met ‘huiswerk’ van prof. dr. J. Muis. Als u de folder van prof. dr. J. Muis niet heeft ontvangen, klik dan op de link in de agenda van de website van onze kerk.

Een hartelijke groet mede namens uw kerkenraad, ga met God!

Jan Francke